Седми час продължават дебатите по окончателното приемане на държавния бюджет за

...
Седми час продължават дебатите по окончателното приемане на държавния бюджет за
Коментари Харесай

Седми час депутатите гласуват държавния бюджет за следващата година

Седми час продължават дебатите по окончателното приемане на държавния бюджет за идната година.
 Приеха бюджета на общественото министерство с обещаните 150 млн. повече за хората с увреждания за 2019 година  След 8 часа диспути депутатите одобриха дефинитивно бюджета на НЗОК за следващата година
След като одобриха бюджетите на Президентството, омбудсмана, правосъдната власт и Народното събрание, депутатите одобриха бюджета на  Министерството на външните работи. Предвидените в него доходи са на стойност 59,7 млн. лв., като 47,7 млн. лв. ще дойдат от държавни такси. Разходите на министерството са в размер на 132,6 млн. лева, от които 26,1 млн. лв. ще отидат за личен състав. За политика в региона на развиването на ефикасната дипломатическа работа са планувани 110,2 млн. лева

115,6 млн. лева са приходите в бюджета на Министерството на финансите за идната година. Главният източник на доходи са държавните такси – 114 млн. лева. Заложените разноски на министерството са на стойност 521,2 млн. лева, от които 312,8 млн. лева ще бъдат изхарчени за личен състав. От бюджетните стратегии най-голяма сума ще бъде вложена в региона на ефикасната събираемост на държавните приходи – 326,7 млн. лева. 

Одобрен беше и бюджетът на  Министерството на защитата за 2019 година, в който са заложени 44 млн. лв. доходи. 29,3 млн. лв. ще дойдат от благосъстоятелност на министерството. Предвидените разноски са в размер на 1,4 милиарда лв., като от тях съвсем 996 млн. лв. ще бъдат изхарчени за личен състав. За отбранителни качества са заложени 1,3 милиарда лв., а съвсем 83 млн. лв. - за политика в региона на съюзната и интернационалната сигурност.

В признатия бюджет на Министерството на вътрешните работи за 2019 година плануваните доходи са на стойност 175 млн. лева, от които 87,5 млн. лева ще дойдат от държавни такси, а 60 млн. лева – от санкции, наказания и наказателни лихви. От заложените 1,5 милиарда лева разноски, за персонал са планувани 1,3 милиарда лева От бюджетните стратегии най-голямата сума е предвидена за противопоставяне на престъпността и запазване на публичния ред, където ще бъдат вложени 877,7 млн. лева За границите и контрола на миграционните процеси пък са отделени 212 млн. лева

Народните представители одобриха и бюджета на Министерството на правораздаването,  в който заложените приходи са в размер на 61,5 млн. лв., от които 61,2 млн. лв. ще дойдат от държавни такси. Разходите на министерството е планувано да бъдат 274, 8 млн. лв., от които почти 200 млн. лв. ще бъдат изплатени на личен състав.

Депутатите одобриха и бюджета на Министерството на труда и обществената политика за идната година. В бюджета са включени обещаните 150 млн. лева повече за политики за хората с увреждания. Заложените доходи са на стойност 26 млн. лв., 21,5 млн. лв. от които ще дойдат от данъчни такси. Почти 1,3 милиарда лв. са общите разноски, като за персонал са планувани 109,2 млн. лв..

Одобрен беше и бюджетът на Министерството на здравеопазването, в който са заложени 37,5 млн. лв. доходи, от които 29,2 млн. лв. ще бъдат събрани от държавни такси. Разходите на министерството са на стойност 548,5 млн. лв., като за персонал са отделени 245,9 млн. лв., а 34,3 млн. лв. са планувани за лекарствени артикули и медицински произведения.

Бюджетът на Министерството на образованието  също беше признат, като той   планува доходи в размер на 14,8 млн. лв.. От тях 13,8 млн. лв. се чака да дойдат от благосъстоятелност на министерството. От общо 664,9 млн. лв. разноски 372,5 млн. лв. ще бъдат изхарчени за персонал. Институцията с най-вече отпуснати пари е Българската академия на науките с 94,1 млн. лв., а на второ място е Софийският университет " Свети Климент Охридски " с 66,1 млн. лв..

Народното събрание прие бюджета и на Министерството на културата. В него заложените доходи са 26 млн. лв., като от тях 25,8 млн. лв. са от благосъстоятелност на министерството. Предвидените разноски са в размер на 194,3 млн., от които 115,6 млн. лв. ще бъдат изплатени за личен състав. Бюджетът планува и 168,3 млн. лева за основаване и разпространяване на модерно изкуство и за достъп до качествено художествено обучение. 

51,9 млн. лв. доходи за  Министерството на околната среда и водите бяха утвърдени в бюджета за идната година, като 51, 3 млн. лв. от тях се чака да дойдат от данъчни такси. Разходите са 52,6 млн. лв.., като от тях 31,7 млн. лв. ще бъдат изплатени за личен състав. 

Бюджетът на Министерството на стопанската система за идната година също беше признат, като в него са планувани 26 млн. лева приходи, като по-голямата част от тях ще дойдат от държавни такси. Разходите в бюджета на министерството са 84,2 млн. лв., от които 33,7 млн. лв. ще бъдат изразходени за личен състав. 

Депутатите одобриха бюджета и на Министерството на туризма, в който са планувани   доходи в размер на 9,8 млн. лв. и разноски на стойност 19,3 млн. лв.. 2,9 млн. лв. ще бъдат изплатени за личен състав, а 16,7 млн. са планувани за стабилно развиване на туризма.

Народното събрание утвърди и бюджета на Министерството на енергетиката за 2019 година, в който са заложени 155,2 млн. лв. доходи и 84,7 млн. лв. разноски. Министерството ще изразходи 39,4 млн. лв. за дотации и настоящи прехвърляния за нефинансови предприятия министерството ще изразходва и 80,3 млн. лв. - за стабилно и конкурентоспособно енергийно развиване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР